Τα Γυαλιά της Google δεν αποπροσανατολίζουν τον χρήστη, δεν είναι ατέρμονα ενεργά και δεν καταγράφουν τα πάντα σε βίντεο, δεν κάνουν αναγνώριση των προσώπων που συναντούν, το γυαλί δεν καλύπτει το δεξί μάτι και... δεν είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Μετά το post που συνιστούσε τους πρώτους χρήστες του Google Glass να μην συμπεριφέρονται ως... Glassholes, η Google επιχειρεί να καταρρίψει δέκα μύθους που τα περιβάλλουν.
Η Google υποστηρίζει ότι φορώντας τον χαρακτηριστικό σκελετό με το πρίσμα επάνω-δεξιά, δεν αποσπάται η προσοχή του χρήστη. Το επιχείρημα είναι ότι το Google Glass δεν είναι ενεργό εκ προοιμίου, αλλά ενεργοποιείται κατ'εντολή του χρήστη (με την φωνητική εντολή "Ok, glass" ή με ένα πάτημα ενός πλήκτρο δεξιότερα από το πρίσμα, στον σκελετό). Θυμίζει δε, πως αυτό συμβαίνει στους χρήστες smartphone και tablet -μια ματιά γύρω μας αρκεί για να πείσει.
Το πιο σημαντικό ίσως θέμα στο οποίο αναφέρεται η Google είναι ότι το Glass καταγράφει διαρκώς βίντεο. Η αλήθεια είναι ότι τα Γυαλιά της Google όταν δεχτούν τις εντολές "Ok, Glass record a video" κάνουν λήψη (720p) για 10 μόλις δευτερόλεπτα, αν και υπάρχει η δυνατότητα "extend video". Εντούτοις, η πρότυπη συσκευή δεν σχεδιάστηκε να έχει την δυνατότητα για βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας αφού η μπαταρία του θα εξαντληθεί έπειτα από 45 λεπτά.
Στους μύθους συγκαταλέγεται και ότι το Google Glass μπορεί να κάνει αναγνώριση προσώπου -παρά το γεγονός ότι έχουμε δει το app, η Google λέει κατηγορηματικά «όχι, δεν είναι αλήθεια». Αν και είναι τεχνικά εφικτό, συνεχίζει το post, αποφασίσαμε να μην διαθέσουμε ή έστω να διανείμουμε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, εκτός εάν μπορούμε να διευθετήσουμε καίρια ζητήματα που ανακύπτουν από μια τέτοια απόφαση. «Επειδή μια παράξενη εφαρμογή δημιουργήθηκε, αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί στο MyGlass store», αναφέρεται χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι τα app επιλέγονται ένα προς ένα και όχι μηχανικά με έμφαση στην ασφάλεια. Μάλλον η αναφορά σε app αφορά το NameTag:
Περισσότερα στο in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου