Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Με μέση ταχύτητα σταθερού ίντερνετ 4,6 Mbps, η Ελλάδα κατατάσσεται προτελευταία στην Ευρώπη


Στην προτελευταία θέση της Ευρώπης, με κριτήριο τη μέση ταχύτητα των σταθερών ιντερνετικών συνδέσεων, κατατάσσει τη χώρα μας η τελευταία έκθεση της εταιρείας Akamai. Έτσι, με επίδοση 4,6 Mbps, η χώρα μας ξεπερνά μόνο την Τουρκία (4 Mbps) και απέχει σημαντικά από την Ολλανδία, την Ελβετία και την Τσεχία, οι οποίες κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη «Γηραιά Ήπειρο», με μέσες ταχύτητες 12,5, 11,6, και 11,3 Mbps.
Παράλληλα, η μέγιστη ταχύτητα στη χώρα μας αγγίζει τα 21,3 Mbps. Όσον αφορά την κατανομή των συνδέσεων, το 45% ξεπερνά τα 4 Mbps, ενώ μόλις το 2,9% προσφέρει ταχύτητες άνω των 10 Mbps.
Η αμερικανική Akamai είναι από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών υποδομής ηλεκτρονικού εμπορίου και λογισμικού, με περισσότερους από 13.500 server σε 1.000 και πλέον δίκτυα σε 66 χώρες. Η έκθεση της αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2013 και δεν καλύπτει μόνο την ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά όλα τα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, δίνοντας έτσι μια εικόνα για την «κατάσταση του ίντερνετ» σχεδόν για όλο τον πλανήτη.
Επομένως, σε παγκόσμια κλίμακα ο αμερικανικός πάροχος διαπιστώνει αύξηση κατά 10% της μέσης ταχύτητας σταθερού ίντερνετ, η οποία άγγιξε στο τρίτο τρίμηνο τα 3,6 Mbps. Με κριτήριο τη μέση ταχύτητα σταθερού ίντερνετ, η χώρα που προηγείται είναι η Νότια Κορέα (22,1 Mbps), την οποία ακολουθεί η Ιαπωνία (13,3 Mbps) και το Χονγκ Κονγκ (12,5 Mbps).
Με βάση τις μέγιστες ιντερνετικές ταχύτητες που διαθέτει κάθε χώρα, πρώτο στη σχετική λίστα είναι το Χονγκ Κονγκ (65,4 Mbps), ενώ τις δύο επόμενες θέσεις καταλαμβάνει η Νότια Κορέα (63,6 Mbps) και η Ιαπωνία (52 Mbps).
Σε συνεργασία με την Ericsson, η Akamai περιλαμβάνει επίσης στην έκθεση στοιχεία για την πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω δικτύων Wi-Fi ή δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, η μέση ταχύτητα σύνδεσης στη χώρα μας είναι 4,4 Mbps, ενώ η μέγιστη αγγίζει τα 19,5 Mbps.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου