Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μάθετε να φτιάχνετε ανοικτά ασύρματα δίκτυα στο χωριό, προτρέπει η ΕEΛ/ΛΑΚ


Πώς σχεδιάζεται, υλοποιείται και λειτουργεί ένα ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου Ελασσόνας, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα σε συνεργασία με την ομάδα Sarantaporo.gr.  Η ομάδα έχει ήδη στήσει εθελοντικά ανοικτά ασύρματα δίκτυα σε 15 χωριά της περιοχής και προτρέπει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας να σπεύσουν να μάθουν να υποστηρίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους και να αυξήσουν τον αριθμό τους.

Οι ομάδες που θα συσταθούν θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και σε συνεργασία με την ομάδα Sarantaporo.gr θα έχουν την ευθύνη συντήρησης και ανάπτυξης του δικτύου του χωριού τους. Παράλληλα, θα διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς ώστε να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να την στηρίξουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Η ημερίδα απευθύνεται προς όλους τους ενδιαφερόμενους (χρήστες των δικτύων, εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, άλλες κοινότητες ασύρματων δικτύων) και είναι μία ευκαιρία για από κοντά γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών όλων όσων έχουν εμπλακεί στην υλοποίηση ασύρματων δικτύων στα πλαίσια της δράσης Open WiFi.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στο www.ellak.gr και στο sarantaporo.gr.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου