Σάββατο 27 Απριλίου 2013

TitanPad…Διαδικτυακó Εργαλείο Συνεργατικής Γραφής


Το Titanpad είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία επιτρέπει τη συνεργατική συγγραφή κειμένου σε πραγματικό χρόνο από πολλούς, οχτώ (8), χρήστες ταυτόχρονα.
Αφού δημιουργήσουμε στο πλαίσιο ένα κείμενο (create public pad), πληκτρολογούμε το όνομά μας (enter your name) και προσκαλούμε (snet an email invitation…) τα άτομα με τα οποία θέλουμε να συνεργαστούμε. Όλα τα άτομα που συμμετέχουν μπορούν να δούνε σε πραγματικό χρόνο αυτά που γράφουν οι υπόλοιποι, ενώ το κείμενο του καθενός επισημαίνεται με διαφορετικό χρώμα για να διακρίνεται πιο εύκολα. Οι χρήστες βλέπουν συγχρονισμένα το ίδιο κείμενο και έτσι θα μπορούν να συνεργαστούν απρόσκοπτα μέσω διαδικτύου.
Oι συμμετέχοντες μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του ενσωματωμένου chat.
H εισαγωγή ή εξαγωγή εγγράφου, η εμφάνιση της αρίθμησης γραμμών, η αλλαγή γραμματοσειράς, η αποθήκευση εκδόσεων του κειμένου (που μπορούμε να επαναφέρουμε) καθώς και το Time Slider (αναπαράγει τη συγγραφή του κειμένου όπως αυτό πραγματοποιήθηκε από την αρχή) είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά εργαλεία της εφαρμογής.
Επιπλέον επιλογές: Μεγέθυνση του κειμένου ή μετάβαση σε πλήρη προβολή της εφαρμογής στον browser μας.
Εάν επιθυμείτε να κάνετε εγγραφή θα σας δοθεί μια διεύθυνση με τον δικό σας κειμενογράφο της μορφής [http://onoma-sas.titanpad.com]
Θα πρόσθετα:
Το χρησιμοποιώ εδώ και δύο χρόνια στην επιμόρφωση ενηλίκων και στην διδασκαλία στην τάξη με τους μαθητές. Μου έχει λύσει τα χέρια στο διαμοιρασμό υπερσυνδέσμων, εύκολο εργαλείο για να προσθέτουν τις σκέψεις τους και να κάνουμε ψηφοφορίες, έχει τη δυνατότητα να "κλειδώσετε" τα δωμάτια και να μπαίνουν όσοι έχουν κωδικό, ιδιαίτερα χρήσιμο στις μικρές ηλικίες, αποθηκεύει και έχει time slider όπου μπορείτε να ανατρέξετε στις προηγούμενες συζητήσεις. Συχνά πυκνά το χρησιμοποιώ ως story board της διδασκαλίας μου δηλ. οργανώνω τη διδασκαλία μου με αυτό το εργαλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου