Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τελεσίγραφα στην Google από τις αρχές προστασίας του απορρήτου της ΕΕ



Τελεσίγραφα από τις Αρχές Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ισπανία λαμβάνει, το ένα μετά το άλλο, η Google. Σε αυτά, ο κολοσσός του Ίντερνετ καλείται έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 να αποσαφηνίσει στους χρήστες των δεκάδων υπηρεσιών του πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλιώς θα του επιβληθεί να το κάνει όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία σε κάθε-κράτος μέλος της Ε.Ε. 

Ήδη από τον Μάρτιο του 2012 τέθηκε σε ισχύ -και παρά τις έντονες αντιρρήσεις που είχαν εκφράσει οι ανεξάρτητες αρχές προστασίας του απορρήτου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης-, ενιαία πολιτική απορρήτου για το σύνολο των υπηρεσιών της Google. Έπειτα από 15 μήνες ενδελεχούς έρευνας από ομάδα εργασίας που συστάθηκε μετά από συμφωνία των Αρχών στα κράτη-μέλη, η ομάδα εργασίας έκρινε ότι η Google θα πρέπει να κάνει σαφέστερο στους Ευρωπαίους πώς ακριβώς χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται προσωπικά στοιχεία από διαφορετικές υπηρεσίες της.

Ο Βρετανός επίτροπος της Αρχής ICO εξήγησε στην εφημερίδα Guardian πωςτο τελεσίγραφο της 20ης Σεπτεμβρίου έρχεται μετά από έρευνα σε βάθος, που δεν περιορίστηκε στην ανάγνωση και μελέτη των όρων στην ενιαία πολιτική απορρήτου που υπογράφουν οι χρήστες. Εξετάστηκε τι ακριβώς κάνουν με τα δεδομένα, προϊόντα και υπηρεσίες της Google, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου