Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Πώς θα διακρίνετε τα μηνύματα «ψαρέματος» προσωπικών δεδομένωνΟι ειδικοί των Εργαστηρίων Kaspersky διακρίνουν μερικές ενδείξεις που φανερώνουν προσπάθεια υποκλοπής προσωπικών δεδομένων μέσω ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από δήθεν επίσημους φορείς. Διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε κλικ σε ένα link που περιέχεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με την Darya Gudkova, επικεφαλής του τμήματος Ανάλυσης Περιεχομένου και Έρευνας στο Kaspersky Lab, να θυμάστε ότι τα επίσημα email: 

  • δεν ζητούν ποτέ από τους πελάτες να εισάγουν και να επιβεβαιώσουν προσωπικές πληροφορίες ή στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών μέσα από links (παραπομπές) που περιέχονται σε αυτά.
  • Δεν απειλούν να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς των πελατών.
  • Μην κλικάρετε ποτέ σε ένα link αν το πρόγραμμα antivirus ή ο browser σας το αποκλείσει.
  • Πρέπει να δείχνετε ιδιαίτερη προσοχή στα links που περιέχονται στο μήνυμα. Αν το link που περιλαμβάνεται στο e-mail οδηγεί σε μιαανεπίσημη ιστοσελίδα ή
  • αν το κείμενο του email υποδεικνύει τη διεύθυνση μιας επίσημης ιστοσελίδας ενώ το link οδηγεί σε μια άλλη σελίδα, αυτό αποτελεί στοιχείο ότι ενδέχεται να έχετε ένα phishing email μπροστά σας.
  • Αν έχετε αμφιβολίες για την αυθεντικότητα του email, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών του οργανισμού που υποτίθεται ότι σας έστειλε το email για να ανακαλύψετε αν το συγκεκριμένο μαζικό email όντως στάλθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου