Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Χάπι σας... υπενθυμίζει τους μυστικούς κωδικούς πρόσβασης σε υπηρεσίες και εφαρμογές!


Ξεχάσατε τους κωδικούς εισόδου και δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές της επιλογής σας; Μην ανησυχείτε. Υπάρχει λύση. Και το όνομα αυτής είναι «βιταμίνη αυθεντικότητας».
Πρόκειται για ένα ειδικό χάπι, το οποίο χορηγείται στοματικά και λειτουργεί ως «φυσικός» πομπός ενεργοποιώντας τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας χωρίς να χρειάζεται να εισάγεται κάποιον κωδικό εισόδου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της αυστραλιανής εφημερίδας The Sydney Morning Herald.
Το ειδικό χάπι, το οποίο δημιούργησε η Motorola, περιέχει ένα μικροτσίπ - δίχως μπαταρία - το οποίο αντλεί ενέργεια από τα στομαχικά οξέα που εκκρίνει ο ανθρώπινος οργανισμός μετά την κατάποση.
Μέσα από το στομάχι, το χάπι εκπέμπει «σήμα αυθεντικότητας» προς τη συσκευή σας - κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή - ταμπλέτα κτλ - αντικαθιστώντας την παραδοσιακή μέθοδο εισαγωγής κωδικών πρόσβασης.
Την παρουσίαση του χαπιού πραγματοποίησε η Ρετζίνα Ντούγκαν, επικεφαλής του τμήματος εξελιγμένης τεχνολογίας της Motorola, στο συνέδριο All Things Digital στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ακόμη, το χάπι βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών αλλά σύμφωνα με αναφορές εξειδικευμένων διαδικτυακών ιστοτόπων, έχει λάβει ήδη την έγκριση της υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου